|

5 Successtrategieën voor een Sterk Team in de beauty sector

Tijdens de vierde Billie Bays Summer Talk door ik met Dorien van Nouvelle Image dieper in de wereld van teamwerk en samenwerken met medewerkers. Zij deelde haar ervaringen als gepassioneerde schoonheidsspecialiste met een team van 5 medewerkers.

Laten we eens grondig onderzoeken hoe ze erin slaagt haar team te selecteren, op te leiden, te motiveren en het bedrijf succesvol te leiden.

Jij krijgt in deze blog de 5 successtrategieën die zij toepast om toptalent aan te trekken en te behouden in haar salon.

Successtrategie 1: Zorg voor een hechte teamsfeer

Het creëren van een hechte teamsfeer is van vitaal belang. Dorien benadrukt het belang van quality time met haar team.
Door trainingavonden en bezoeken aan andere salons te organiseren, ontstaat er niet alleen een sterke professionele band, maar ook een persoonlijke connectie.
Dit gevoel van verbondenheid is de kern van hun succes.
Ze staat naast haar team als een coach, wat resulteert in een gevoel van samenwerking en ondersteuning.

Successtrategie 2: Gerichte selectie van teamleden

Dorien’s aanpak is gebaseerd op een duidelijke visie.
Ze weet wat ze wil bereiken en begrijpt de individuele sterke en verbeterpunten van haar teamleden.
Dit stelt haar in staat gericht te selecteren en teamleden te vinden die perfect passen bij de missie van Nouvelle Image. Ze verspilt geen tijd aan ongeschikte kandidaten. Haar netwerk wordt slim ingezet om aanbevelingen te krijgen van collega’s, waardoor de kans op het vinden van geschikte teamleden wordt vergroot.

Successtrategie 3: Investeer in Ontwikkeling van je team

Dorien heeft een toewijding aan de ontwikkeling van haar team. Ze biedt trainingen aan, zelfs vanaf het begin. Dit toont niet alleen haar betrokkenheid, maar ook haar vertrouwen in de groei van haar team. Ze werkt met targets en beloningen om een cultuur van voortdurende groei te bevorderen. Het opbouwen van een sterk en vaardig team is een van haar topprioriteiten, en dit wordt weerspiegeld in hun prestaties.

Successtrategie 4: Zorg voor een een warme introductie van Nieuwe Medewerkers

De eerste indruk is van cruciaal belang. Dorien heeft een gestructureerde aanpak om nieuwe teamleden welkom te heten. Door nieuwe collega’s behandelingen te laten uitvoeren bij elke medewerker, bouwen ze snel een persoonlijke band op. Bovendien biedt ze klanten een speciale korting aan, waardoor de nieuwe collega’s sneller vertrouwd raken en klanten wennen aan hun aanwezigheid.

Successtrategie 5: Bouw persoonlijke banden met je teamleden op

Dorien’s aanpak draait om persoonlijke banden opbouwen. Ze gelooft dat het onderdeel zijn van het team belangrijker is dan boven het team staan. Deze benadering creëert een omgeving van open communicatie, begrip en een gevoel van gelijkheid binnen het team.

Met deze strategieën geïnspireerd door Dorien van Nouvelle Image kun je als beauty professional een succesvol team opbouwen. Samenwerking, betrokkenheid en de juiste balans tussen leidinggeven en passie zullen je helpen de volgende stap te zetten in je professionele reis.

Kijk of luister naar de 4e Billie Bays Summer Talk

Klik hier om de Billie Bays Summer Talk met Dorien te bekijken.

Luister je liever?
Je kan de Billie Bays Summer Talk beluisteren op Spotify en op Apple Podcasts.

Vergelijkbare berichten