|

Boost je Beauty Business: Expert Tips voor Succesvolle Social Media Marketing in 2023

Als beauty professional weet je als geen ander hoe belangrijk online marketing en social media zijn om je passie en expertise te delen met je doelgroep.

In de tweede aflevering van de Billie Bays Summer Talks gaat Elien van Little Louvain, een ervaren online marketing en social media experte in de beauty en lifestyle sector, en ik dieper in op de essentie van effectieve marketingstrategieën voor jouw onderneming.
In deze blog delen we de waardevolle inzichten uit de Instagram live en ontdek je hoe je als beauty professional online kan groeien, plezier kan beleven aan social media en opvallend kan zijn in de massa.

Wie is Elien en waarom doet ze dit?

Elien is een online marketing en social media experte met een passie voor beauty. Haar reis begon tijdens haar studies online marketing, toen ze een blog had en gefascineerd raakte door alles wat met beauty te maken had. Ze begon te schrijven voor beauty professionals en al snel verspreidde haar naam zich als een lopend vuurtje.

Haar drijfveer is om ondernemers te ondersteunen bij het verspreiden van hun passie door middel van online marketing. Ze gelooft dat een persoonlijke touch en authentieke content de sleutel zijn tot groei en succes op sociale media.

Hoe groei je online als beauty professional?

  • Persoonlijke Touch: Geef je content een persoonlijke touch die laat zien waar je voor staat. Dit helpt je jezelf als experte te profileren, vertrouwen op te bouwen en herkenbaarheid te vergroten.
  • Video: Zet in op video, maar hou het kort en krachtig. Creëer content die mensen nieuwsgierig maakt, zodat ze blijven kijken.
  • E-mail Marketing: Hou je data in eigen beheer en werk vanuit een echt e-mail marketing platform om waardevolle inzichten te verkrijgen.

Plezier vinden in social media als beauty professional

Voor veel beauty professionals voelt social media als een last. Hier zijn enkele tips om er meer plezier in te krijgen:

  • Focus op de dingen waar je energie uithaalt.
  • Plan je posts vooruit om stress te verminderen.
  • Overweeg om een coach in te schakelen of content uit te besteden.
  • Plaats content met de juiste intentie en blijf mild naar jezelf als je even een pauze nodig hebt.

Opvallen in 2023 op sociale media

  • Kwaliteit boven kwantiteit: Investeer in content waar je zelf achter staat en die waarde biedt aan je volgers.
  • Doelgerichte advertenties: Bereik nieuwe doelgroepen en blijf top-of-mind bij je huidige klanten door gericht te adverteren op basis van interesses en locaties.
  • Interactie met intentie: Ga interactie aan met je volgers, maar doe dit oprecht en betekenisvol.

Blijf trouw aan jezelf en blijf authentiek.
Volg je hart en doe alles met de juiste intentie.
Kies voor kwaliteit boven kwantiteit en wees niet bang om jezelf te laten zien op social media.

Sales & Content Dag

Wil je nog meer leren over sales en content strategieën?
Registreer je dan nu voor de Sales en Contentdag op 18 september.
Analyseer je data, stel een actieplan op en krijg persoonlijke aandacht om het maximale uit je beauty business te halen.

En vergeet niet, deze Summer Talk is ook te beluisteren als podcast op Spotify en Apple Podcasts!

Met de tips en inzichten van Elien en de Sales en Contentdag op komst, ben je klaar om jouw beauty business naar een hoger niveau te tillen op sociale media.

Happy posting!

Vergelijkbare berichten